Bol-dog Kutyavilág

Subscribe to Bol-dog Kutyavilág hírcsatorna
Frissítve: 12 perc 18 másodperc

Kutyapánik az augusztus 20-i tűzijáték idején

v, 08/19/2018 - 12:53

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya / macska félelemből támadhat / harapást is okozhat.

Seres Zoltán egyesületi vezető javaslata az, hogy az állatok számára a durrogás idejére a gazdik biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet. Megelőző intézkedésekkel a kóborrá váló állatok számát csökkenthetjük, illetve a felelős állattartást segíthetjük elő.

Négy jó tanács az Orpheus Állatvédő Egyesülettől a tűzijáték idejére, az állattartók részére:
- az ünnepi rendezvényekre kutyát és más házi kedvencet ne vigyünk magunkkal, hiszen a máskor nyugodt, szelíd kisállat számára a tűzijáték pánikot okoz,
- az otthon tartott házi kedvencet a tűzijáték hang és fényhatása idején zárt helyen tartsuk,
- a biztonság kedvéért tegyünk kedvencünk nyakába a gazdi elérhetőségét tartalmazó bilétát, hogy ha szükséges, gyorsan tudjon egy esetleges megtaláló kapcsolatot teremteni a gazdival,
- ha megtörtént a baj, az elveszett kisállatokat érdemes a lakhely legalább 10 km-es körzetében keresni, hiszen az ijedt állat rövid idő alatt nagy távok megtételére is képes.

Orpheus Állatvédő Egyesület

Címkék: 

Egyedi bőrhatású kutyás női oldaltáska

cs, 08/09/2018 - 22:43
Egyedi bőrhatású kutyás női oldaltáska

Legújabb egyedi táskánk ez a fekete, bőrhatású kompakt, állítható vállpántos tatyó, amit teljesen a magad képére formálhatsz! Bármilyen képet, grafikát, szöveget kérhetsz rá, a látványterv mint mindig, díjmentes!

Mérete: kb. 30x19 cm

Nyomtatható felület: kb. 25x16 cm

MOST BEVEZETŐ ÁRON!

4 700 FtKatalógus:  Mennyiség * Kulcsszavak: 

Boltmegnyitó meglepetésekkel!

cs, 08/02/2018 - 16:54

Szeretettel invitálunk mindenkit augusztus 3-án pénteken 16 órátóla a Suller Állateledel Korányi üzletének megnyitó ünnepségére,amelyen mi is részt veszünk!

A Nyíregyházán, a Korányi Frigyes út 16/a szám alatt találod meg ezt a szuper új boltot, és a Bol-Dog.hu standja mellett nyitási akciókkal, játékokkal is várunk!

Minden résztvevőt ajándékkal lepnek meg! A megnyitó esemény alatt egy nyereményjátékot szerveznek, melynek fődíja egy 16990 Ft értékű Carnilove kutyatáp. Szuper programokkal készülnek a szervezők, tippelős játékon a jó megfejtőket szuper meglepetéssel díjazzák!

Érdemes időben érkezni, hiszen az első 20 vásárló aki 5000 Ft felett vásárol Zsákbakutyát választhat , amiben egyedi kutyás ajándékokat rejtettünk el.

Hozd magaddal kutyádat, családtagjaidat és barátaidat is!

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/2117822708429479/

Címkék: 

Hőségriadó: kutyáinkat is hőguta fenyegeti!

h, 07/30/2018 - 21:38
hőség kutyák

Az állatvédők gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű - friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet. A nyári meleg napokon a hosszabb ideig tartó sétáltatást érdemes kora reggel és késő délután megtartani. A naptól felhevült aszfaltot is érdemes elkerülni, hiszen ott könnyen égési sérülés fenyegeti a sétáltatott kutya mancsát.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület segélytelefonján a nagy nyári kánikulában aggódó állatbarátok körében rendszeres téma a tűző napon kikötött, víz nélkül tartott állatok számára történő segítségkérés. Seres Zoltán, egyesületi elnök szerint gyakran felejtenek kertben, udvaron egy – két napig (vagy tovább is) emberek házi kedvenceket. Van, hogy élelem – ivóvíz nélkül szenvednek az állatok. A kánikulában a kedvencek mellett gazdasági célú háziállatokra is fokozottabban oda kell figyelni. Ne csak a saját állatainkat óvjuk, figyeljünk oda a szomszéd portán tartott állatokra is.

A kutya önszántából soha nem mozogna a tűző napon a nagy kánikulában. Ha mégis ezt kell tennie, akkor tudnunk kell, hogy mindezt nehezebben viselik a nagyobb testű, sötét színű kutyák, mint a kisebb testű, világos színűek. A kutya nem tud izzadni, ami komoly nehézséget okoz számára, mert pusztán a lihegéssel történő hővesztés néha, bizonyos körülmények között nem elegendő, ilyenkor az állat keresi a hűvös helyet, padlót, amire ráfeküdve hűtheti magát.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 4 legfontosabb tanácsa kutyák kánikulában történő tartásához:
- a nagy nyári hőségben se feledkezzünk el a játékról és a nagyobb sétákról, melyeket kora délelőttre és késő délutánra időzítsük,
- állatunk számára mindig legyen hűvös hely, ahova a napsugárzás elől szabadon el tud bújni,
- kedvencünknek az élelem mellé naponta többször friss ivóvizet kell biztosítani,
- házi kedvencünket ne hagyjuk egyedül autóban (még nyitott ablaknál se), hiszen a tűző napon a belső hőmérséklet az egekbe szökhet.

A nagy nyári magas hőmérsékletet könnyebben átvészelik házi kedvenceink, ha hűvös helyen készítünk kuckót számukra. Fontos a napjában többször újratöltött vizes tál. Ha módunkban áll nedvesítsük be az állat bundáját, úsztassuk, és legfőképp ne kívánjunk tőle "csúcsteljesítményt". A nagy nyári melegben egy autóban 5-10 perc alatt 60 fokra is felugorhat a levegő hőmérséklete, ami a bent tartózkodó élőlények számára hosszabb távon végzetes lehet. A lakásban a sötétítés, a ventilálás segítheti a meleg átvészelését.

Ha megtörtént a baj, és látjuk, hogy a háziállat intenzíven liheg, a nyelve állandóan kilóg a szájából, színe sötétebb a megszokottnál, a baj lehet akár hőtorlódás vagy hőguta is. Nyári kánikulában az oldalán fekvő, intenzíven lihegő, eszméletét vesztett állat rendszerint hőguta vagy napszúrás áldozata. A gyors folyadékpótlás és az állatorvosi segélykérés életmentő lehet ebben az esetben. A háziállatokért a gazdák a felelősek. Egy kis odafigyeléssel elkerülhető lehet az állatok szenvedtetése és pozitív élményekkel élhető át a nyári forróság.

Orpheus Állatvédő Egyesület

Címkék: 

Vízparti Kutyás Hétvégét szervez a Bol-Dog.hu

sze, 07/11/2018 - 21:11
Vízparti Kutyás Hétvége

Július 13-16. között hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre az első Vízparti Kutyás Hétvége Dombrádon, amelynek kísérőrendezvénye az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó.

Megyénkben is egyre növekvő tendenciát mutat a kutyatartási kedv, fejlődik a kutyás kultúra. Bár számos kutyás vállalkozás, egyesület, iskola és közösség tevékenykedik a közelünkben, sokszor nem is tudunk róluk. Megirigyelvén a Főváros és környéki kutyatartók összetartását és szervezettségét, 2018-ban elérkezettnek láttuk az időt, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is megszülessen egy igazán szórakoztató és komplex kutyabarát rendezvény.

 

 

Az első nap a beköltözésé és az ismerkedésé. A szombati napon kerül megrendezésre az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó, amelyre egy ideje nagy igény mutatkozik. Veszprémben és Budapesten már évek óta sikerrel rendezik meg a tacskótartók és -kedvelők találkozóját, és a visszajelzések alapján az ország keleti részén is sok rajongója van ennek a különleges és népszerű fajtának. A legnagyobb közösségi oldalon megtalálható eseményre már több mint ötszázan jelezték érdeklődésüket. A dakszlikat meg is lehet majd mérettetni szépség, gyorsaság, ügyesség ill. engedelmesség alapján. Velünk lesz az Eszkuláp Állatvédő Egyesület, amelynek tagjai főleg tacskók és tacskókeverékek mentésével foglalkoznak.

 

A rendezvény harmadik napja egyben a Nyíregyházi Kutya Klub kihelyezett találkozója is, de a MEOE NyÖJSz (Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete) Agility Szakosztálya is itt tartja majd edzéseit, az érdeklődőket is bevonva ennek az érdekes sportnak a gyakorlásába. Az Ugatlak Alapítvány Kisvárda pedig örökbe fogadható kutyusokkal érkezik majd. Vasárnap más érdekességek is várnak a dombrádi Tiszapartra látogatókra: többek között a kutyás tetoválások szépségversenye,  mantrailing kipróbálási lehetőség, és a hagyományos versenyeken túl megválasztjuk a rendezvény legszebb vizes kutyáját is! A gyerekeket szombaton és vasárnap Pancsi bohóc fogja szórakoztatni, aki tetszés szerint arcot fest, csillámtetkót varázsol vagy éppen lufit hajtogat.

 

A hétvége alatt lehetőség  lesz elkészíttetni kutyusunkról a tökéletes fotót, és különleges kutyás vállalkozásokkal ismerkedhetünk meg. A kempingezők, illetve a kilátogatók találkozhatnak egyedi kutyás ajándéktárgy készítőkkel, kutya fizioterapeutával és masszőrrel, kutya trénerekkel és persze kutyaeledel, felszerelés és táplálékkiegészuítő forgalmazókkal is.

Az előzetes felmérések alapján nem csak Nyíregyházáról, Kisvárdáról és más Szabolcs megyei városból érkeznek majd a rendezvényre:  jelezték részvételi szándékukat Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, de még Budapestről is.

 

A rendezvénynek a dombrádi Hóbort Üdülő ad helyszínt. A kutyabarát kemping egész szezonban tárt karokkal várja a kutyával nyaralni vágyókat.  A Vízparti Kutyás Hétvégére akár egyetlen napra is le lehet látogatni, de a teljes hosszú hétvégét is eltölthetjük itt, igény szerint sátrazva vagy apartmanban.

 

A rendezvény külön oldala minden lényeges információval itt található: http://vkh.bol-dog.hu/

 

 

Címkék: 

Linkajánló

Fórum a kutyajelmezekről

Kontaktlencse 30-60% kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással az eOptika.hu-tól

Kutyás jelmezverseny