Bol-dog Kutyavilág

Subscribe to Bol-dog Kutyavilág hírcsatorna
Frissítve: 3 óra 1 perc

Ismét a TESE CAC kutyakiállításra készülünk

cs, 05/26/2022 - 12:11
TESE CAC Nyíregyháza

2022-ben ismét megrendezésre kerül Nyíregyházán a TESE CAC Kutyakiállítás, amelyre idán is meghívást kaptunk. Újdonság az előző évekhez képest, hogy tombolával is készülnek a szervezők! Így nem csak csodaszép kutyusokban gyönyörködhetünk egész május 28-án, de még nyerhetünk is valamilyen szuper kutyás dolgot. Megéri hát kilátogatni a Guido Lovasparkba, a standunknál mi is érdekes és cuki ajándéktárgyakkal várunk minden kutyarajongót! :)

 

A további részletekért kattintsatok IDE !

 

Címkék: 

Kutyatartók figyelem: új kutatás a kullancsok fertőzöttségével kapcsolatban!

p, 05/13/2022 - 15:30
kullancs kutyában

Egyre melegszik az idő, zöldellnek a fák és egyre tovább lesz világos. Ám ez az időszak számos veszélyt rejt a társállatok számára, mellyel a gazdik nincsenek tisztában. Egy új kutatásból kiderült, hogy hazánkban a kutyákról gyűjtött kullancsok közül több az állatokra és az emberre veszélyes kórokozókat hordoz. Vérszívásuk során anaplazmózist, babéziózist vagy Lyme-kórt okozó kórokozókkal fertőzhetnek, és előfordulhat az is, hogy rövid időn belül többféle kórokozó jut az állatba. Ezekre a kockázatokra figyelmeztet Dr. Farkas Róbert, az Állatorvostudományi Egyetem Parazitológiai és Állattani Tanszék professzora.

 

 

Ha neked is fontos kutyusod védelme, akkor KATTINTS IDE!

 

 

Címkék: 

Ismét Örökösföldi Családi nap kutyás programokkal

sze, 05/11/2022 - 21:24
Ismét Örökösföldi Családi nap kutyás programokkal

Idén is meghívást kaptunk az Örökösföldi Családi napra, amit hálásan köszönünk!  Gyertek el és kapcsolódjatok ki, szuper programokkal készülnek! A szórakozás garantált, ráadásul sokat tanulhattok is például a Rosszcsont kutyaiskola bemutatójából,  vagy a PetBox tanácsaiból a kutyák helyes táplálásáról. De kitelepül az Állatbarát Alapítvány is, így az örökbefogadás lehetőségéről is érdeklődhettek majd.  Mindenkit várunk szeretettel!

 

 

További részletekért KATTINTS  IDE  !!!

 

 

 

Címkék: 

Jótékonysági kutyás sportnap

h, 05/02/2022 - 21:15
I. Jótékonysági FÓKUSZBAN A MÓKA kutyás versenynap Nyíregyházán

A FÓKUSZ Mentő- és Segítőkutyás Egyesület 2022.05.07-én első ízben rendezi meg hagyományteremtő szándékkal a FÓKUSZBAN A MÓKA kutyás versenynapot Nyíregyházán. A rendezvény teljes bevételével a FÓKUSZ Mentő- és Segítőkutyás Egyesület kutyáinak képzését, az egyesület működését támogatják a kutyások!  A Bol-Dog.hu-t is felkértél támogatónak és természetesen örömmel vállaltuk, hiszen minden kutyás megmozdulás mellé szívesen adjuk a nevünket.

További részleteket itt olvashattok: https://www.nyirport.hu/2022/05/i-jotekonysagi-fokuszban-moka-kutyas-ver...

Címkék: 

Magyarországon segít Európa egyetlen gluténjelző kutyája

k, 04/26/2022 - 14:08
Európa egyetlen gluténjelző kutyája

A 13 éves Emma súlyosan gluténérzékeny: azonnal rosszul lesz, ha nem tartja szigorú diétáját, amely sok felnőttön is kifogna. Ezért anyukája a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület segítségével kiképzett számára egy kutyát. Nem is akármilyet - GoFree Európa első gluténjelző segítőkutyájaként jelzi számára, ha a fogyasztandó ételben akár minimális glutén is található.

 

A gluténérzékenység nem divathóbort

 

A gluténérzékenységre sokan legyintenek, és divathóbortnak, nem létező problémának bélyegzik. Ám, ha valaki véletlenül gluténtartalmú ételt eszik, pedig nem szabadna, ott súlyos és látványos rosszullétek is kialakulhatnak, akár gyerekeknél is. Ilyen gyermek a 13 éves Emma is, aki súlyos cöliákiával él, vagyis a szervezete a bizonyos gabonákban megtalálható glutén minimális mennyiségét sem tolerálja. Ha egy étel 1 kg-ja kevesebb, mint 20 mg glutént tartalmaz, az már gluténmentesnek minősül – de a kislány már ilyen kis adagra is súlyos rosszulléttel reagál.

 

Egy anyuka zseniális ötlete: a gluténjelző kutya

 

Mit tehet egy gluténérzékeny gyerek aggódó anyukája – azon túl, hogy minden veszélyes ételt száműz otthonról, de még a környékről is? Emma anyukájának, Nórának egészen korszakalkotó ötlete támadt. A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület önkénteseként régóta foglalkozik segítőkutyákkal, akik fogyatékossággal élő emberek hű társai, és tulajdonképpen helyettük látnak, hallanak és mozognak. Sőt: Emma testvére autizmussal él, és neki is van segítőkutyája. Így felmerült Nórában, hogy ezek között a különleges képességű négylábúak között talán akad olyan, aki épp az ő kislányán tudna segíteni.

 

Az ötletet tettek követték: kiderült, hogy Amerikában valóban léteznek gluténjelző kutyák, akik a legkisebb mennyiségben is képesek kiszagolni az ételekben megbújó alattomos összetevőt. Mivel azonban Európában még sosem volt ilyen kutya, Nóra kiválasztott egy menhelyen élő kutyát, GoFree-t, majd a NEO és egy külföldi kiképző segítségével kiképezte ő maga gluténjelzőnek a kislánya mellé.

 

GoFree figyelmeztet a veszélyre

 

GoFree Európa első gluténjelző kutyája, aki valóban teljes biztonsággal jelzi a glutén jelenlétét az ételekben. A kiképzés során megtanulta, hogy a mancsával érintse meg a szennyezett ételt tartalmazó üveget, így Emma vendégségben ma már mindig tudja, mit ehet és mit nem.

Megéri a hosszadalmas kiképzés

 

Hazánkban is egyre nagyobb az igény hasonló négylábú segítőtársakra, legyen szó hallássérülteket, mozgássérülteket segítő, vakvezető, rohamjelző vagy éppen terápiás kutyákról. Egy segítőkutya kiképzése azonban nem csak időigényes, de komoly anyagi ráfordítást is igényel, a költségeket támogatásokból és a befolyó személyi jövedelemadó 1% felajánlásokból fedezi az egyesület. „A kiképzés átlagosan 1,5-2 évig tart, 300 órányi képzés mellett 700 napnyi nevelőszülői ellátást kap egy-egy segítőkutya jelölt. A képzés mellett költséget jelent a speciális, minőségi táp, az állatorvosi költségek is, ezeket mind mi fedezzük – de megéri, hiszen megfizethetetlen érzés látni, amikor újabb kerekesszékes vagy más fogyatékossággal élő ember lel segítő társára egy általunk képzett kutyában. Az adó 1% felajánlások minden évben komoly támogatást jelentenek munkánkhoz.” – mondta el Mányik Richárd, az egyesület elnöke.

 

NEO MAGYAR SEGÍTŐKUTYA KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet (NEO MSKKE) egy hallás-, látás-, mozgássérült-segítőkutya gazdákból álló, nagy álmokkal teli kis baráti társaság alapította 2011-ben. Ma már 50 önkéntes segíti aktívan az Egyesület működését. Munkatársaik nagy része érintett, négylábú segítőtárssal rendelkező szakember (pl. habilitációs kutyakiképző, gyógypedagógus- szociológus, pszichológus).

A NEO MSKKE egyik fő célja a fogyatékossággal élő emberek érdekképviselete és társadalmi beilleszkedésének elősegítése speciálisan képzett segítőkutyákkal.Profiljukba többféle segítőkutya-típus tartozik:
•    hallássérült-segítő (hangjelző) kutya,
•    mozgássérült-segítő kutya,
•    rohamjelző kutya (pl. diabéteszben érintett vagy epilepsziás személyek számára),
•    személyi segítő (pl. látássérült-segítő, autistasegítő) kutya,
•    terápiás kutya.
 
A NEO MSKKE másik küldetése a széleskörű társadalmi szemléletformálás segítőkutyák bevonásával: az interaktív programjaik célja nemcsak a fogyatékos személyek mindennapjainak megismertetésével az integráció és esélyegyenlőség előmozdítása, hanem a nem fogyatékos gyermekek és felnőttek szociális készségének fejlesztése (pl. segítőkészség, empátia, együttműködő készség), továbbá személyiség- és közösségfejlesztés. Eközben a felelős állattartásra is próbálják ráirányítani a figyelmet.

 

Címkék: 

Szeretem a kutyámat karkötő

p, 04/22/2022 - 13:24

A (bizsu) fém karkötőn alap esetben egy csont és egy szív függő található, mely utóbbi egyikoldalára egy tappancs van vésve, a másikra pedig a heartMy Dog felirat !

Ha mást vagy többet szeretnél rá, írj nekünk nyugodtan és elküldjük az aktuális raktárkészletet, amiből választhatsz. Lehet rajta kutyafajta (pl. tacskó, mopsz, goldie, jack russel, stb..) mancs függő, másféle szív, vagy akár az ünnepnek megfelelő medál is (pl. hóember, karácsonyfa...).

Katalógus: 1 590 FtLájk :) :  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Mennyiség * Kép a termékről: Szeretem a kutyámat karkötőSzeretem a kutyámat karkötőSzeretem a kutyámat karkötőAlkalmi kategória: Kategória: 

Kutyás bögre - I'm only speaking to my dog today!

p, 04/22/2022 - 13:13
Kutyás bögre - I'm only speaking to my dog today!

Mindenkinek ismerős az az érzés, amikor csak a kutyáddal akarsz szóba elegyedni... smiley

A kutyás bögre ellemzői:
- mindkét oldalon nyomott
- szürkés alapszín
- klasszikus 3dl-es bögre, de szélesedő kivitel
- mosogatógépben mosható!
- mikróba is teheted!

Korlátozott mennyiség!

Katalógus: Kép a termékről: Kutyás bögre - I'm only speaking to my dog today!1 490 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

Tacskós bögre - Good Morning Sausage

p, 04/22/2022 - 13:09
Tacskós bögre - Good Morning Sausage

Szerintünk nem kell magyarázni egyik tacsi-rajongónak sem, miért irtó cuki ez a bögre, igaz? :)

Jellemzői:
- mindkét oldalon nyomott
- narancssárgás alapszín, barna tacsi grafikával
- klasszikus 3dl-es bögre, de szélesedő kivitel
- mosogatógépben mosható!
- mikróba is teheted!

Korlátozott mennyiség!

 

 

Katalógus: Kép a termékről: Tacskós bögre - Good Morning SausageTacskós bögre - Good Morning Sausage1 490 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

Tacskó kutya mintás szürke zokni

sze, 04/06/2022 - 12:33
Tacskó kutya mintás szürke zokni

Középszürke alapon, tacskó kutyust és szíveket ábrázoló bokazokni, sötétszürke gumirésszel, orral, sarokkal, lábfejmintával, 100%-os pamutfonalból, hozzáadott elasztomerrel és poliamid hímzővel.

Minden tacsi rajongónak kötelező darab!

Anyagösszetétel: 95% pamut, 3% elasztomer, 2% poliamid

 

Katalógus: Kép a termékről: Tacskó kutya mintás szürke zokniTacskó kutya mintás szürke zokni1 490 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Zokni méret * Kicsi: 35-38 Közepes: 39-42 Mennyiség * Kategória: 

Spániel kutya mintás zokni

sze, 04/06/2022 - 12:25
Spániel kutya mintás zokni

Drapp alapon spániel kutyus arcképével mintázott zokni, amelynek fekete lábfej része drapp mancsokkal díszített.  A megfelelő méretet lejjebb tudod kiválasztani!

100%-os pamutfonalból készült, hozzáadott elasztomerrel és poliamid hímzővel.  

Anyagösszetétel: 95% pamut, 3% elasztomer, 2% poliamid

Katalógus: Kép a termékről: Spániel kutya mintás zokni 1 490 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Zokni méret * Közepes: 39-42 Nagy: 43-46 Mennyiség * Kategória: 

BIO komposztálható kutyapiszok zacsi (80db)

sze, 03/16/2022 - 14:48
BIO komposztálható kutyapiszok zacsi (80db)

Globális viszonylatban jelenleg 200 zacskóból csak 1 kerül újrahasznosításra, ami rendkívüli megterhelést jelent bolygónk számára! Legyél környezetbarát, - még felelősebb, - állattartó és GAZDI, tegyél a kutyáddal valamit a környezetért !

Ez a KUTYAPISZOK ZACSKÓ 100%-ban biológiailag lebomló – egy környezetbarát technológiával, kukoricakeményítő alapú anyagból (PLA) készült termék, amely lehetővé teszi a komposztálásra.
Zacskó méret: 26 × 19 cm
Egy tekercsen 20 db, egy csomagban 4 tekercs van (összesen 80 db zacskó).

A környezetbarát, növényi alapanyagból készült tasak megfelel az MSZ EN13432:2002 számú szabványnak, a legújabb környezetvédelmi elvárásoknak és az EU jogszabályi irányelveknek.

Mi a különbség a lebomló és a kukoricakeményítő alapú zacskó között?
1., Kukoricakeményítő alapanyagból (PLA) készült táska, mely

  • megújuló forrásból - kukoricakeményítő - származó alapanyag, mely megfelel a legújabb környezetvédelmi elvárásoknak
  • az európai uniós jogszabály irányelveknek
  • 100%-ban mentes a termékdíj fizetési kötelezettség alól
  • rendelkezik az ún. MSZ EN 13432 szabvánnyal, azaz komposztálható, biológiai úton lebomló csomagolás

2.,  Biológiai úton lebomló műanyag táska elnevezéssel, mely

  • kőolaj alapanyagból
  • egy ún. D2W adalékkal dúsított műanyag, mely környezeti tényezők hatására (napfény, nedvesség, hő, mikroorganizmusok)
  • 12-16 hónap alatt lebomlik, azaz mikroméretű műanyag részecskéire szétesik, azaz oxidatív úton aprózódó műanyag
  • erre az alapanyagra továbbra is termékdíj fizetési kötelezettség van
     
Katalógus: Kép a termékről: BIO komposztálható kutyapiszok zacsi (80db)1 290 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

Kutya tappancsos autószőnyeg szett

p, 03/11/2022 - 13:17
Kutya tappancsos autószőnyeg szett

Univerzális textilszőnyeg garnitúra, amely ideális minden középkategóriás gépkocsiba.  Egyedivé teszi az autó belterét, hiszen cuki szíves-tappancsos mintája minden kutyaszerető szívét megdobogtatja! Védi az autó kárpitját a koszolódástól, kutyaszőrtől és az egyéb szennyeződésektől. Mosógépben mosható, illetve porszívózható. Diszkrét, nem harsány, mégis igazán kutyás!

Szett tartalma:
2db első szőnyeg nyomott mintával
2db hátsó , szőnyeg

Mérete:
Első: 45 x 65 cm
Hátsó: 44 x 33 cm

Rendelésre tartott termék! (A szállítás kb. 1-2 hét)

A hozzá passzoló kutyás autós kiegészítők ITT megtekinthetőek:   + üléshuzat szett + biztonsági öv párna + kormányvédő huzat!
Ha több mindent szeretnél rendelni, írj nekünk e-mailt és szívesen adunk szett kedvezményt erre a termékcsaládra!

Rendelésre!

Katalógus: 6 900 FtKép a termékről: Kutya tappancsos autószőnyeg szettKutya tappancsos autószőnyeg szettKutya tappancsos autószőnyeg szettKulcsszavak:  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Mennyiség * Kategória: 

Kutya tappancsos autós kormányvédő LOVE felirattal

p, 03/11/2022 - 13:08
Kutya tappancsos autós kormányvédő LOVE felirattal

Univerzális kormányvédő, mely a 38cm átmérőjű kormányokra tökéletesen illeszkedik.A kormányvédő egyik oldalán tappancs és szív található,  a másik a LOVE felirat szintén tappanccsal. A színvilágí fekete-rózsaszín-fehér.  Nem csak szép, de hasznos is! Megakadályozza a kormány kopását, ezen felül kényelmes fogást biztosít és elnyeli az izzadságot. Igazi csajos kiegészítő minden kutyabolond hölgy vezetőnek.

Rendelésre tartott termék! (A szállítás kb. 1-2 hét)

A hozzá passzoló autós kiegészítők ITT megtekinthetőek:   + üléshuzat szett + biztonsági öv párna + autószőnyeg garnitúra !

Rendelésre!

Katalógus: 4 990 FtKép a termékről: Kutya tappancsos autós kormányvédő LOVE felirattalKutya tappancsos autós kormányvédő LOVE felirattalKulcsszavak:  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Mennyiség * Alkalmi kategória: Kategória: 

Kutya tappancsos biztonsági öv párna szett

p, 03/11/2022 - 13:00
Kutya tappancsos biztonsági öv párna szett

Ez a csajos, tappansos, biztonsági övre rakható párna védi a ruházatot és kényelmesebbé teszi a hosszabb utazást, kifejezetten hölgyeknek!

Anyaga:    Pamut

A szett 2 db biztonsági öv párnát tartalmaz!

A hozzá passzoló autós kiegészítők itt megtekinthetőek:   + üléshuzat + kormányvédő + autószőnyeg garnitúra !

Rendelésre!

Katalógus: 3 490 FtKép a termékről: Kutya tappancsos biztonsági öv párna szettKulcsszavak:  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Mennyiség * Kategória: 

Kutya tappancsos komplett autós üléshuzat szett

p, 03/11/2022 - 12:36
Kutya tappancsos komplett autós üléshuzat szett

Univerzális 9 részes fekete üléshuzat garniúra, fehér tappancsokkal és rózsaszín szivecskékkel, valamint LOVE felirattal az egyik első ülés huzatján. Igazi kutyabolond hölgyek / családok autójába való szett!

A hátsó ülésre való huzat, zipzárral osztható, így nagyon sok autótípusra használható. 5 személyes autókban használható, illetve pilóta vagy kagyló ülésekre nem rakható fel. Légzsákos autókban is használható!  Anyaga rugalmas, a szövet alatt vékony szivaccsal,a rögzítése gumival és  kapcsokkal történik.

Mosható, így az sem baj, ha kutyusod esetleg összepiszkolja!

 

A szett tartalma: 2 első huzat 1 hátsó ülőrész huzat, 1 háttámla huzat, 5 fejtámla huzat

Rendelésre tartott termék, a szállítás kb. 1-2 hét.

Autó típuslista (2016-ig)

Márka                                       Típus                                                
Alfa Romeo    145, 146, 147, 156, 159, 166, Giulietta, Mito
Audi    A2, A3, A5, A6, A8, Q3,Q5
BMW    Széria 1, 2, 3, 5, 7, X’, X3, X5, X6
Chevrolet    Aveo, Captiva, Cruze, Lacetti, Spark, Trax
Chrysler    300, Neon, PT Cruiser, Sebring
Citroen    Berlingo, C3, C4, C5, DS3, DS4, DS5, Nemo, Saxo, Xantia, Xsara
Dacia    Dokker, Duster, Lodgy, Logan, Sandero
Daewoo    Matiz, Nexia, Nubira, Lanos, Leganza
Daihatsu    Gran Move, Move, Sirion, Terios
Fiat    Albea, Brava, Bravo, Cinquecento, Croma, Doblo, Freemont, Idea, Linea, Marea, Palio, Punto, Qubo, Sedici, Siecento, Stilo, Tipo
Ford    Cougar, Escort, Fiesta, Focus, Fusion, Ka, Kuga, Mondeo, Probe, Puma, Scorpio
Honda    Accord, City, Civic, HR-V, Jazz, Legend, Prelude
Hyundai    Accent, Atos, Coupe, Elantra, Galloper, Getz, i10, i20, i30, i40, ix20, ix35, Lantra, Matrix, Santa Fe, Sonata, Terracan, Tucson
KIA    Carens, Cee’d, Cerato, Opirus, Optima, Picanto, Rio, Shuma, Sorento, Soul, Sportage, Venga
Lancia    Kappa, Lybra, Musa, Thesis, Y, Ypsilon
Lexus    GS, LS
Mazda    2, 3, 5, 6, 121, 323, 323F, 626, CX-3, CX-5, Demio, Xedos
Mitsubishi    ASX, Carisma, Colt, Galant, L200, Lancer, Outlander, Outlander, Pajero, Space Runner, Space Star
Nissan    Almera, Juke, Maxima, Micra, Murano, Note, Pathfinder, Primera, Quashqai, Sunny, Terrano, Tino, X-Trail
Opel    Adam, Agila, Antara, Astra, Calibra, Corsa, Frontera, Insignia, Meriva, Mokka, Omega, Signum, Tigra, Vectra, Zafira
Peugeot    205, 206, 207, 208, 305, 306, 307, 308, 405, 406, 407, 605, 607, 2008, 3008, 5008
Renault    Clio, Fluence, Kangoo, Laguna, Megane, Modus, Safrane, Thalia, Twingo
Rover    25, 45, 75
Saab    9.3, 9.5
Seat    Altea, Arosa, Cordoba, Ibiza, Leon, Toledo
Skoda    Fabia, Octavia, Rapid, SuperB
Subaru    Forester, Impreza, Legacy, Outback
Suzuki    Baleno, Grand Vitara, Ignis, Jimny, Liana, Samurai, Swift (nem pilóta és sport üléses), SX4, Vitara, Wagon R
Toyota    Auris, Avensis, Corolla, Land Cruiser, Prius, Rav4, Yaris
Volkswagen    Amarok, Beetle, Bora, Caddy, Golf, Jetta, Lupo, New Beetle, Passat, Polo, Tiguan, Touareg, Vento
Volvo    S40, S60, S80, S90, V40, V60, V90, XC60, XC90

Ingyen szállítás!

Katalógus: 20 900 FtKép a termékről: Kutya tappancsos komplett autós üléshuzat szettKulcsszavak:  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Mennyiség * Alkalmi kategória: Kategória: 

Szálkásszőrű tacskó kölyök fotós díszpárna

h, 03/07/2022 - 13:36
Szálkásszőrű tacskó kölyök fotós díszpárna

Mérete: 28*26 cm
Anyaga:100% Poliészter
Mosógépben mosható.
Magyar gyártmány, tehát a helyi gazdaságot támogatod vele!
Egészségre káros anyagot nem tartalmaz!

Kellemes, puha tapintású szálkás tacskós párna, kétféle mintával. A Megjegyzés rovatban jelezd felénk, hogy melyiket szeretnéd kérni: a sárgás vagy a zöldes verziót?

 

Katalógus: Kép a termékről: Szálkásszőrű tacskó kölyök fotós díszpárnaSzálkásszőrű tacskó kölyök fotós díszpárna2 590 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

Golden retriever kölyök fotós díszpárna

h, 03/07/2022 - 13:33
Golden retriever kölyök fotós díszpárna

Puha, kellemes tapintású díszpárna egy golden retriever kölyök gyönyörű fotójával. Kedves ajándék akár gyerekeknek, vagy ha új négylábú családtag érkezik egy "goldis házba". Akár aludni is lehet rajta, de a lakás díszeként is tökéletesen mutat.

Mérete: 28*26 cm
Anyaga:100% Poliészter
Mosógépben mosható.
magyar gyártmány, tehát a helyi gazdaságot támogatod vele!
Egészségre káros anyagot nem tartalmaz!

Katalógus: Kép a termékről: Golden retriever kölyök fotós díszpárna2 590 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

Az ukrán háborúban rekedt háziállatok megmentését segíti az állateledel adomány

p, 03/04/2022 - 15:03
Ukrajnai adomány - Orpheus Állatvédő Egyesület

Állateledel csomagokkal segíti az Orpheus az ukrajnai háborús helyzetben az állattartást Mintegy 600 kiló jó minőségű állateledellel segíti a háború sújtotta ukrajnai állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület. A gyűjtőpontokra eljuttatott táp a leginkább rászoruló kutyásokat, cicásokat segíti.

A következő kutyatáp, cicatáp adomány csomag mennyiségének bővítéséhez jóérzésű állatbarátok csatlakozását várja a szervezet. Aki az állatvédő egyesületen keresztül szeretne segíteni az a www.állatvédő.hu oldalon minden információt elér a segítő együttműködést illetően. Az állatvédelmi adomány csepp a tengerben, de sok jó másik kezdeményezéssel közösen válik eredményessé a segítség.

Az állatvédő egyesület számára nem új, hogy megosztja erőforrásait másokkal. Seres Zoltán egyesületi elnök elmondta, hogy a múlt évben az Orpheus kb. 6 tonna állateledellel segítette a szociálisan hátrányos helyzetű embereket, fedél nélkülieket, vagy bajban lévő állatvédőket. Segítsünk együtt: a legapróbb támogatással is érdemes felkeresni a legközelebbi gyűjtőpontok valamelyikét.

 

Címkék: 

Állatorvosok és jogászok az állatvédelemért

p, 03/04/2022 - 14:58
Állatorvosok és jogászok az állatvédelemért

Hazánkban első ízben, tervezetten 2022 őszén indulnak diplomás állatorvosokat, illetve jogászokat célzó állatvédelmi szakállatorvos és állatvédelmi szakjogász képzések. A szakjogászképzés meghirdetéséről is szóló együttműködési megállapodást Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Prof. Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektora írta alá február 22-én az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten.  

A megállapodás kifejezetten az állam- és jogtudományok és az állatorvostudomány érintkezési területeit célozza. A két Egyetem vállalja, hogy keresi és kezdeményezi az állam- és jogtudományok és az állatorvostudomány határterületeit érintő interdiszciplináris közös kutatásokat és képzéseket, különös tekintettel az állatvédelem területére. Kölcsönösen segítik egymás munkáját szakmai, oktatási tudományos-kutatási programokban, közös pályázati tevékenységekben az Egyetemek hallgatói, oktatói és kutatói szakmai kompetenciáinak bővítése, kutatásainak elősegítése érdekében. Vállalják, hogy előmozdítják egymás eredményes szakmai, oktatási és tudományos tevékenységét. A megállapodás kiterjed szakmai továbbképzések, tudományos konferenciák közös szervezésére, lebonyolítására, illetve új közös képzések indítására, közös tananyagfejlesztésre is.

Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora örömmel jelentette be: az Állatorvostudományi Egyetem megoldásokat dolgozott ki arra, hogy mind az állatokhoz leginkább értő szakemberek, az állatorvosok, mind az állatvédelem iránt érdeklődő, az állatvédelmi ügyekben igen fontos szerepet játszó jogászok (jegyzők, ügyészek, ügyvédek, jogalkotók stb.) elsajátíthassák a legkorszerűbb állatvédelmi ismereteket. „Januárban meghirdettük állatvédelmi szakállatorvosképzésünket, a Miskolci Egyetemmel közösen pedig állatvédelmi szakjogászképzést indítunk. Egyikre sem volt még példa Magyarországon!” – tette hozzá.

A Rektor elmondta azt is, hogy mindezt az állatvédelmi joganyag gyors fejlődése, az alkalmazott módszerek és eljárások változásai, az új kutatási eredmények folyamatos megjelenése tette szükségessé. A részt vevő szakembereknek, állatorvosoknak, jogalkalmazóknak lépést kell tartaniuk a gyors változásokkal, ismerniük kell a legújabb módszereket, eszközöket, hatályos jogszabályokat. Az állatvédelem korunkban egy dinamikusan fejlődő, különböző tudományágakon átívelő területté vált, ezért fontos, hogy sokszínű, multidiszciplináris megközelítési módot sajátítsanak el az állatvédelmi ügyekben közreműködő szakemberek. „Felsőoktatási intézményként és szakemberként is meggyőződésünk, hogy az állatvédelmi ügyek hatékonyságát, megfelelő kezelését az biztosítja, ha a lehető legjobban képzett szakemberek vesznek részt az állatok védelmét célzó eljárásokban” – fejtette ki Sótonyi Péter.

A meghirdetendő állatvédelmi szakjogászképzés végzett jogászoknak szól. Döntő részben az állatvédelmi joganyag magas szintű és részletes oktatására kerül majd sor, azonban ennél sokkal színesebb lesz a képzés: az Állatorvostudományi Egyetem hozzáadott értékeként az állatvédelem állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásaival is megismerkedhetnek majd a jelentkezők.

 

A szakjogászképzést a Miskolci Egyetem részéről az Állam- és Jogtudományi Kar (szakfelelős Prof. Dr. Paulovics Anita), az Állatorvostudományi Egyetem részéről az Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ (vezetője dr. Vetter Szilvia PhD) koordinálja.

Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora elmondta: "Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan témában, mint az állatvédelem, szerepet vállalhat a Miskolci Egyetem.

Az Állam- és Jogtudományi Kar az országban elsőként indít olyan szakjogászképzést, amely kifejezetten az állatvédelemmel kapcsolatos jogi ismereteket ad át a képzésre jelentkezőknek."

Az Állatorvostudományi Egyetem által idén januárban első ízben meghirdetett állatvédelmi szakállatorvosképzésre pedigazok a végzett állatorvosok jelentkezhetnek, akik legalább három éves általános állatorvosi szakmai gyakorlattal rendelkeznek. A képzés szakfelelőse dr. habil Fodor Kinga PhD. tanszékvezető egyetemi docens, aki évek óta dolgozik azon, hogy állatvédelemre specializálódott posztgraduális képzés születhessen az Állatorvostudományi Egyetemen. A képzés tematikáját és az oktatók sorát a Laborállattudományi és Állatvédelmi Tanszék és az Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ (társszakfelelős dr. Gyurcsó Adrienn) állította össze.

A két új képzés tervezett indítása a következő tanév (2022/23) ősze.

Címkék: 

Golden retriever kutyás fa hűtőmágnes - Édes Otthon

p, 02/25/2022 - 17:07
Golden retriever kutyás fa hűtőmágnes - Édes Otthon

Golden retriever kutyusok rajongóinak ideális hűtőmágnes, de minden kutyabolond szívesen látna egy ilyen dekoratív díszt a hűtőjén egy cuki kutyussal és "Édes Otthon" felirattal.

 

Mérete: 7cm átmérőjű,  0,3 cm vastag

Anyaga: Fa, hátoldalán mágnessel

Katalógus: Kép a termékről: Golden retriever kutyás fa hűtőmágnes - Édes OtthonGolden retriever kutyás fa hűtőmágnes - Édes OtthonGolden retriever kutyás fa hűtőmágnes - Édes Otthon650 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

Oldalak

Linkajánló

Fórum a kutyajelmezekről

Kontaktlencse 30-60% kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással az eOptika.hu-tól

Kutyás jelmezverseny