Bol-dog Kutyavilág

Subscribe to Bol-dog Kutyavilág hírcsatorna
Frissítve: 32 perc 5 másodperc

Kutyás A4-es falinaptár - 2020

h, 10/14/2019 - 12:45
Kutyás A4-es falinaptár - 2020

Így 2019 év végén már ideje beszerezni a jövő évi naptárakat. Kutya rajongóknak ajánljuk ezt a cuki 2020-as falinaptárat, amely tündéri képekkel van tele! A tacskó mániások örülhetnek, hiszen a címlapon kívül belül még két hónapnál is tacsi fotó szerepel! De van többek között németjuhász, dobermann, angol bulldog, spániel, csau-csau, husky és collie kép is, amiben jövőre gyönyörködhetsz.  Ráadásul a névnapok is fel vannak tüntetve, és az ünnepnapok kiemelve, tehát nem csak szép, de hasznos is!

Tulajdonságok: 14 lapos (címlap + 12 oldal belív + hátlap) • egyoldali nyomás, 12 színes képpel • tűzött •.

 

Katalógus: Kép a termékről: Kutyás A4-es falinaptár - 2020 Kutyás A4-es falinaptár - 2020 990 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

A magyarok szerint a kutya nem az asztalhoz vagy az ágyba való!

p, 10/04/2019 - 11:44
kutya

Még a kutyatartók nagy része sem viszi magával a kutyáját étterembe, hotelbe, és minden negyedik magyar elkerüli a kutyabarát vendéglátóhelyeket – derült ki a Marketing Professzorok Kft. online kutatásából. Megjegyeznénk, mi a Bol-Dog.hu-nál nem ebbe a részbe tartozunk! :) A címmel sem értünk egyet, mi mindenhová visszük kedvenceinket, hiszen családtagok.

Manapság igen divatos a kutyabarát minőség megteremtése a vendéglátóegységek körében, egyre több étterem, szálloda teremti meg annak lehetőségét, hogy a vendégek magukkal hozzák kedvenceiket egy-egy vacsorára vagy nyaralásra. De vajon valós piaci igényeken nyugszik ez a trend, vagy egyszerűen divat lett kutyabarátnak lenni? Máté Balázs, a Marketing Professzorok online ügynökség vezető tanácsadóját is megdöbbentették az általuk végzett kutatás eredményei: „Úgy gondolom, hogy az emberek véleményét ebben a kérdésben csakis egy névtelen kutatásban ismerhetjük meg, mivel senki nem mer erről őszintén beszélni. Politikailag nem korrekt ugyanis bármi rosszat mondani a kutyatartássaal kapcsolatban. De mindenképpen érdemes elgondolkodni azokon a válaszokon, amit 1004 magyar felnőtt adott a kérdéseinkre”.

A kutatásban egyébként felülreprezentáltak voltak a kutyások az átlag magyar valósághoz képest, hiszen a válaszadók 77%-a tart kutyát. Ennek ellenére a kutyabarát helyek megítélése korántsem volt pozitív minden esetben. A kutyatartók fele egyébként soha nem vinné magával étterembe a kutyáját, és csupán 5,2%-a nyilatkozott úgy, hogy mindig a kutyájával megy mindenhova, így nem tudja nélkülözni egy-egy étterem meglátogatása során sem. Ez a teljes lakosságra vetítve kevesebb, mint 2,5%. Mindemellett a felmérésben megnézték, hogy hány ember nem veszi zokon, ha az általa választott étteremben a szomszéd asztalnál kutyust is vendégül látnak. A teljes lakosság 24,5%-a soha nem választana kutyabarát éttermet és még a kutyások egy része sem ragaszkodik kedvencéhez egy étteremben. Csak a vendégek csak 43% tartja teljesen elfogadhatónak a kutyabarát helyek létezését. Ezzel kapcsolatban Máté Balázs hozzátette: „Ha marketing szempontból közelítjük meg az eredményeket, akkor rájövünk, hogy egy kutyabarát hely elveszítheti a potenciális vendégek egynegyedét, vannak aki higiéniás szempontok miatt kerüli ezeket az éttermeket, szállodákat, mások esetleg allergiásak a kutyaszőrre, így kényszerűségből döntenek így, ugyanakkor a kutyatartók sem feltétlenül igénylik ezt a szolgáltatást.”

 

 

Hasonló eredmények jöttek ki a szállásadókat illetően is. Arra a kérdésre, miszerint mennyire zavarja Önt az a tudat, hogy kutyabarát helyen szállt meg, és Ön előtt esetleg egy kutya is feküdhetett az ágyban, nagyon sokan elutasítóan válaszoltak: a vendégek majdnem 70%-a nem akar feltétlenül ott aludni, ahol lehet, hogy korábban egy kutya feküdt. Biztató egyébként, hogy a kutyatartók gondolkodása egyre felelősségteljesebb, így talán elkerülhetőek a konfliktusok kutyások és nem kutyások között. A kutyatartók 80%-a gondolja úgy, hogy foglalkoznia kell azzal, hogy ne zavarja a kutyája mások étkezését és körülbelül ugyanennyien gondoskodnak arról is, hogy a kutyájuk ugatása ne zavarja a szomszédokat, például egy szállodában sem. Abban viszont kutyások és nem kutyatartók egyöntetűen (94%) egyetértenek, hogy a szigorúbb törvényi szabályozással, a kutyások és a nem kutyások szétválasztásával megoldhatóak lennének a problémák, és a felelőtlen kutyatartókat is komolyabban kellene a hatóságnak venni. Máté Balázs végül kifejtette: „A kutatás eredményei alapján a vendéglátóhely tulajdonosok számára egy valós, árnyaltabb kép bontakozik ki. Nem is biztos, hogy nyer az, aki állatbarát hotelt, éttermet, kávézót nyit, mivel egy konfliktusokkal terhelt darázsfészekbe nyúl. A mégis állatbarát vendéglátóhely üzemeltetése mellett döntőknek érdemes megkülönböztetni az étterem állatbarát részét az állat mentestől, az állatbarát szobákat az állat mentestől. Így csökkenthetik mind a konfliktusokat, mind pedig az érzékenyebb vendégek kiesését.”

A kutatás módszertana és a pontos részletek az alábbi linken megtekinthetőek: https://www.marketingprofesszorok.hu/kutyabarat-etterem-hotel-kutatas.html
 

Címkék: 

Őszi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

p, 10/04/2019 - 11:37
HEROSZ állatotthon Budpest

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 5-én, 10.00 – 15.00 óra között tárt kapukkal vár minden két és négylábú érdeklődőt, hogy az Állatok Világnapja alkalmából idén is bárki megismerkedhessen az gazdira váró védencekkel és az állatotthon munkatársainak felelősségteljes munkájával.

A szervezők ezúttal is számtalan érdekes programmal várják a látogatókat. A kutyusokat lehet sétáltatni, a cicákat simogatni, és a kisállatok gondozására, nevelésére vonatkozó kérdésekre is választ kaphatunk. Lesz fleshagility és szolgálati rendőrkutyás bemutató, állatorvosi és fizioterápiás tanácsadás és ingyenes kutyakozmetika. A négylábúak szépségversenyre is benevezhetnek.  A kilátogatókat büfé várja házias ízekkel, és nem marad el a garázsvásár és a tombola sem, melynek bevételét az állatotthonban lakó kutyák, cicák, valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják a szervezők.
A legkisebbeket ingyenes lovaglás és gyereksarok várja.

A rendezvény reggel 10 órától délután 15 óráig áll nyitva az érdeklődők előtt, Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.

 

 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

További információk a Nyílt Napról és az állatotthonról és lakóiról:

https://www.facebook.com/heroszbudapestiallatotthon/
https://www.facebook.com/events/743362909467752/

A HEROSZ-ról:
Az állattartás felelősséggel jár. Ennek ellenére ma Magyarországon jóval több, mint 1 millió gazdátlan kutya és cica él az utcákon vagy menhelyeken, a többi megunt kis kedvencről nem is beszélve. S bár az állatotthonok mindent megtesznek, hogy védenceik a lehető legjobb ellátásban részesüljenek, de a végső cél mindenképp az állatok gazdához juttatása, mert a leggondosabb állatorvosi felügyelet, a legegészségesebb táplálás, a gondos odafigyelés sem pótolhatja a minden kutyának, cicának kijáró saját gazdát.
De addig is, amíg minden gazdátlan állat szerető gazdára talál, a HEROSZ Budapesti állatotthon dolgozói és a munkájukat segítő önkéntesek nagyon sokat tesznek azért, hogy a hozzájuk kerülő gazdátlan kisállatok testileg és lelkileg is egészségesen vészeljék át a számukra nagyon nehéz időszakot. Nap, mint nap azon dolgoznak, hogy az otthon lakói boldog, kiegyensúlyozott, jól szocializált – így gazdára esélyes – állatokká váljanak.
Állatotthonunk 1991-ben nyitotta meg kapuit (jogelőd 1882-ben alapított Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület) a főváros első állatotthonaként, kizárólag adományozó állatbarátok jóvoltából.
Az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) és az Angol Királyi Társaság (RSPCA) munkánkat Közép-Kelet-Európai viszonylatban egyedülállónak minősítette. Természetvédelmi területen lévő kis oázisunk 2700 m2-es zárt területen, a legkülönfélébb állatoknak ad otthont.
Otthonunk állandó teltházzal működve 70-80 kutyának és 20-30 macskának tud ideiglenes menedéket adni. Éves viszonylatban kb. 300 kutyát és 150 macskát sikerül gazdához juttatnunk. Rajtuk kívül kisrágcsálók (hörcsög, degu, csincsilla), kisragadozók (vadászgörény, borz, mosómedve), díszmadarak (pinty, különféle papagájok), hüllők (kígyók, békák, különféle teknősök) lakói állatotthonunknak.
 

Címkék: 

Vizslás hűtőmágnes

cs, 09/26/2019 - 20:28
vizsla hűtőmágnes

Vizsla, főként magyar vizsla rajongók számára tökéletes meglepetés egy ilyen kölyök és felnőtt magyar vizslát ábrázoló hűtőmágnes.
 

Mérete: 7,5 cm x 7,5 cm, 0,3 cm vastag

Anyaga: Műanyag, hátoldalán mágnes csíkkal

Súlya: 0,015 kg

 

Katalógus: Kép a termékről: vizsla hűtőmágnes450 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

Tacskós hűtőmágnes

cs, 09/26/2019 - 20:21
tacskó  hűtőmágnes

Ezen a négyzet alakú hűtőmágnesen egy tündéri kölyök, és egy felnőtt fekete-cser tacskó található, tappancsokkal és szívvel. Minden rajongó kötelező darabja! laugh

Mérete: 7,5 cm x 7,5 cm, 0,3 cm vastag

Anyaga: Műanyag, hátoldalán mágnes csíkkal

Súlya: 0,015 kg
 

Katalógus: Kép a termékről: tacskó  hűtőmágnes450 Ft (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Akár 1 nap alatt elkészül Ingyenes szállítás 15000 Ft fölött Kulcsszavak:  Mennyiség * Kategória: 

Vadászkutyák ügyességi versenye Tiszadobon

cs, 09/19/2019 - 15:30
vadászkutya vizsla

2019. szeptember 21-én hagyományteremtő szándékkal Megyei Vadászkutyás Napot rendeznek, és ennek keretében meghirdették a Vadászkutyák ügyességi versenyét, melyet mi is támogatunk. Minden nevező kedvezmény kupont kap a www.bol-dog.hu webáruházba, melyet érdemes kihasználni, hiszen akár karácsonyi ajándékot is készíttethetünk kutyánk képével!
 

 

A verseny célja:

A vadászkutyások számára gyakorlás és barátságos versengés lehetőségének megteremtése.

A leendő vadászkutyások számára ismeretek szerzésének lehetősége.

A legmagasabb pontszámot elérő kutya elnyeri a Szabolcs Megyei Vadászkutyás Nap Győztese címet és a hozzá járó kupát.

A második-harmadik helyezett a Szabolcs Megyei Vadászkutyás Nap Kiváló Kutyája címet és a hozzá járó kupát nyeri el.

Pontegyenlőség esetén a vezető vadászias öltözéke és a versenyen mutatott magatartására adott pont dönt.

 

 

 

Nevezés feltételei

Nevezési díj: nincs , törzskönyv nem feltétel!

Kötelező: oltási könyv

Nevezhető fajták: minden, vadászatban használható fajta, a keverék kutyák is!

Nevezés előzetesen, vagy helyszínen.

 

Verseny feladatok:

A verseny feladatokkal első sorban a közönség szórakoztatása és a kutya ügyességének-engedelmességének felmérése a cél.

-Fegyelmezési feladatok és vadmegállás

-Feltétlen elhozás körbáláról

-Szárnyas vonszalék kidolgozása és vadmegállás

-Dúvad elhozása akadályból

-Légszimatos elhozás

-Mélyvízi elhozás

 

A verseny során a felvezető vadászias ruházata is értékelésre kerül!

A versenyfeladatok fajtától függetlenül azonosak.
 

Címkék: 

Megrendezük a 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tacskó Találkozót !

sze, 07/31/2019 - 10:37
 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tacskó Találkozó

Idén második alkalommal rendezzük meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tacskó Találkozót, amelyre minden tacskót, tacskószerű kutyát és kutyabarátot szeretettel várunk! Ha az időjárás is velünk lesz, akkor 2019. augusztus 4-én, vasárnap 11-17 óra között várunk mindenkit Nyíregyházán, az Erdei Tornapályánál. A programokon a részvétel ingyenes!

A programok sora Mediball bemutatóval kezdődik, majd a Lógjunk Anyuval tánccsoport ad ízelítőt tudásából. Ezt követően egy kis Kalán-Ka-Land következik, aki örökbefogadójával, Czabán Bernadettel beszél majd az idősebb kutyák befogadásának esélyeiről... Majd a versenyek sora a Leghosszabb Tacskók megmérettetésével kezdődik, amelyben a Várda Fekete Gyöngye Kennel és a White Spinnel Kennel tenyésztői nyújtanak segédkezet. Délután Garaj Bernadettet köszönthetjük a színpadon, aki kutyás verseket fog szavalni a nagyérdeműnek. A mentett, illetve keverék tacskók szépségversenyét követően bemutatkozik az Állatbarát Alapítvány és néhány örökbe fogadható eb. A

Az agility bemutató résztvevői az idén a kapuit megnyitó Nyíregyházi Kutyasport Akadémia tagjai, azon belül is a Unity of Diversity in Agility, azaz a változatosság egysége az agilityben csapat tagjai, versenyzői lesznek. De a rendezvény területén felállított mini agility pályán egész nap kipróbálhatják magukat a gazdik, illetve kutyáik. Várhatóan kettő órakor kerül sor az egyik legcukibb számra, a kölyök tacsi szépségversenyre, amelyet A Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület engedelmes és trükk bemutatója követ majd. Végül a felnőtt tacskók is megmérettetnek, és amíg a zsűri meghozza várhatóan nehéz döntését, addig a mantrailingbe, azaz a kutyás személykövetés világába pillanthatnak be a nézők.

Délután négy órára érdemes lesz visszatérni a tornapálya színpadához, hiszen minden versenyszámban eredményt hirdetnek, és várhatóan kiosztásra kerül a Legszebb  Nyíregyházi Tacskó különdíj is! Végül egy közös csoportképet készítenek a színpadnál, ahogy az minden tacskó találkozón szokás. A Tappancs Varázs Kutyamasszázs jótékonysági dögönyözéssel vár mindenkit, a Delcsy Kutyakozmetika képviselőjéhez pedig tanácsadással és karomvágással fordulhat bárki. A találkozó ideje alatt lesz kutyás témájú kirakodóvásár, büfé, a gyerek számára játszósarok, és az első 100 tacskó garantált ajándékot kap! Érdemes tehát kilátogatni minden tacskó szeretőnek vasárnap az Erdei Tornapályára, amelynek épségére és tisztaságára  - ahogy más napokon is - nagyon vigyázzunk!

PROGRAM:

11:00 - Köszöntő (A műsorvezető: Gáll Róbert)
11:05 - Mediball bemutató
11:30 - Lógjunk Anyuval bemutató
11:50 - Az idős kutyák örökbefogadása - Élménybeszámoló Kalánnal, a híres tacskorccsal
12:00 - Leghosszabb Tacsi verseny és eredményhirdetése
12:30 - Garaj Bernadett: "Állati percek"
12:45 - Mentett/keverék tacskók szépségversenye
13:00 - Állatbarát Alapítvány és mentvényeinek bemutatkozása
13:30-  Agility bemutató
14:00-  Kölyök Tacsi szépségverseny (fajtatiszta)
14:30-  A Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület engedelmes és trükk bemutatója
15:00 - Felnőtt Tacsi Szépségverseny (fajtatiszta)
15:30 - A Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület mantrailing bemutatója
16:00 - Eredményhirdetések
16:30 - Közös Csoportkép, és igény szerint Kutya-Gazdi fotózás (TündePhoto)

 

Címkék: 

Linkajánló

Fórum a kutyajelmezekről

Kontaktlencse 30-60% kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással az eOptika.hu-tól

Kutyás jelmezverseny